Peuterschatten

Samen spelen samen delen in onze peuterspeelzaal

Peuterschatten
Ontdekkingen doen bij peuterschatten

Peuterspeelzaal (2-4 jaar)


Voor onze peuters heeft Marlyne een aanbod via peuterschatten. Op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 - 12:00 uur samen met andere peuters langzaamaan kennis maken met de voorschoolse periode.

Peuterschatten tot 4 jaar

Wanneer kinderen 4 worden en voor het eerst naar school gaan komen zij in een compleet ‘nieuwe’ wereld. Om ze hier op voor te bereiden is de Peuterschatten een fijne opvang om de eerste begrippen te leren. Kleine opdrachtjes, samen spelen, samen leren en ervaren om zonder de vertrouwde omgeving van thuis jezelf veilig te voelen. Vaak zien we bij kinderen die gebruik hebben gemaakt van de peuterschatten dat zij makkelijker naar school gaan. 

Toe aan school...

Ze zijn gewend aan het afscheid nemen en deel te nemen aan een groep. En hoe fijn is het om de peuters een creatief en afwisselend aanbod te doen wanneer ze tussen de 3 en 4 jaar oud zijn en eigenlijk toe zijn aan school. Misschien herken je het wel om je heen,…” Hij is zo toe aan school, we kunnen niet wachten”… Peuterschatten is ook zeker voor deze groep kinderen en welkome vorm van opvang.
Sport en spel horen ook bij peuterschatten

Uk & Puk

In de groepen van Marlyne’s Peuterschatten wordt er gebruik gemaakt van de methode Uk & Puk. Puk is een vertrouwde deelnemer in iedere groep en maakt alles mee wat de kinderen ook meemaken. Ook heeft Puk verschillende thema’s waar we als groep mee werken. Tijdens deze thema’s leren we veel nieuwe vaardigheden die op deze manier spelenderwijs eigen worden gemaakt.

Bij het  VVE totaalprogramma Uk & Puk zijn tien thema's ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Bij elk thema worden activiteiten aangeboden. In de activiteiten is er aandacht voor:


  • spraak- en taalontwikkeling
  • sociaal- en emotionele ontwikkeling
  • motorische- en zintuigelijke ontwikkeling
  • rekenprikkels die de beginnende rekenvaardigheid stimuleren

Peuterspeelzalen op meerdere locaties


Peuterschatten vindt u op de locatie Marlynedok, Marlynehoeve, Marlynepolder, Marlynedycke en Marlynetuin. Op maandag t/m vrijdag tussen 8:30-12:00 uur, krijgen de kinderen zowel sociale speelvaardigheden aangereikt als creatieve onderdelen. De groep staat onder leiding van 2 pedagogisch medewerksters volgens de wet kinderopvang die op een ontspannen wijze het beste uit elk kind halen.

4-ogen principe


Ook op deze groep geldt het '4-ogen principe' wat inhoudt dat er altijd een mogelijkheid is om elkaar te zien of te horen. Op deze manier kunnen de beroepskrachten elkaar controleren. Jaarlijks wordt er een risico-inventarisatie uitgevoerd door de pedagogisch medewerksters van de groep op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Prijzen kinderopvang kinderen van 4-12 jaar

Prijzen zijn inclusief echt alles!

Wij zijn niet van de verborgen extra's als het gaat om onze prijzen. Die zijn namelijke all-in. Maar dan ook echt. Denk aan gezonde voeding, verzorgingsproducten (ook luiers). What you see is what you get!