Over Eiland Marlyne

Eiland Marlyne is een kinderopvangorganisatie in Barendrecht met zes locaties. Een opvang waar een kind kind mag zijn.

Over Eiland Marlyne Kinderopvang
Over Eiland Marlyne Vacatures

Over Eiland Marlyne

Eiland Marlyne is een kinderopvangorganisatie in Barendrecht met zes locaties. Bij ons groeien kinderen op in vertrouwen en kunnen ze volop spelen, knutselen en lekker buiten zijn. Wij bieden een omgeving waar kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. In hun eigen tempo en op hun eigen manier. Ieder kind is uniek toch? 


Een gezonde geest in een gezond lichaam: wij voeren daarom een gezond en biologisch voedingsbeleid. 

Jouw tempo. Jouw manier

Als ouders van 3 jonge kinderen voelden we duidelijk wat we wilden. Een opvang waar een kind kind mag zijn. Waar het thuiskomen is en waar je in alle veiligheid de wereld in het klein mag gaan ontdekken. Op jouw tempo en op jouw manier. En dat alles samen met pedagogisch medewerkers die van hun passie hun werk hebben gemaakt.


Ieder kind heeft een drang om de wereld te ontdekken. Maar ook zeker de wereld in zichzelf, hun Zelf. Hoe ontdekken ze die? Met hun zintuigen. Horen zien voelen proeven en aanraken. We zijn allemaal redelijk bekend met horen en zien, maar hoe zit het met voelen? Hoe voel jij je na een dag werken? Bij Marlyne zijn we bewust bezig om ieder stukje van een kind er te laten zijn. De focus ligt niet alleen op de eerste woordjes maar zeker ook hoe een kind zich voelt.

Holistische benadering

Op Marlyne werken we met een holistische benadering. Maar wat betekent dat nou? Letterlijk betekent holisme ‘het geheel’. Het gaat dus uit van balans en verbinding. Je kindje is in verbinding met zichzelf, met jou als ouder en met de wereld om zich heen.


Op Marlyne schenken we aandacht aan het fysieke, persoonlijke, sociale, emotionele en spirituele welzijn van kinderen naast de cognitieve aspecten van leren. Als je kindje leert kruipen ontwikkeld het zich niet alleen fysiek maar er gebeuren nog zoveel meer dingen in bijvoorbeeld het sociale en emotionele aspect. Hij wil bijvoorbeeld naar jou als ouder kruipen om contact te maken, of naar een blokkentoren die je zo mooi om kan gooien (cognitieve aspect).

Algemene voorwaarden kinderopvang

Opvoeden in vertrouwen 

Hoe mooi is het als ieder kind op zijn eigen manier op zijn eigen tijd mag ontwikkelen. Opvoeden in vertrouwen, niet altijd even makkelijk maar zo waardevol voor een kind. We beoordelen een kind niet maar volgen een kind vanuit vertrouwen. Een peuter die zindelijk gaat worden houd er nu eenmaal geen rekening mee dat er een statistisch gemiddelde is wanneer een kind zindelijk zou kunnen worden. Nee, een kind wordt zindelijk wanneer hij er klaar voor is, precies op het juiste moment! Wij hebben het zelf als ouders bevrijdend ervaren om niet in hokjes of curves te moeten denken. Zo begon onze jongste te praten met 3 jaar en is hij daarna nooit meer gestopt.

Kinderen van deze tijd

Steeds vaker zien en horen we over kinderen die hooggevoelig zijn. Oftewel, kinderen van deze tijd. Juist deze kinderen vragen om vernieuwing, om vertrouwen, om te mogen zijn wie ze zijn. Gevoelige kinderen die hoogsensitief kunnen reageren en het gevaar lopen te worden bestempeld als een moeilijk kind.


Stel je eens voor dat wij als volwassenen duizenden kleine antennes op ons hoofd plaatsen die heel de dag optimaal ontvangst hebben en overspoeld worden met wat er om ons heen gebeurd. Geluiden die hard binnenkomen, spanning en onrust die we opnemen, verwachtingen van onze omgeving die we heel sterk voelen en ga zo maar door.

Wij bewegen mee

Hoe krijgen we dat geordend in ons hoofd? Als volwassenen zouden we er al uitgeput van kunnen raken, laat staan de kinderen die nog geen volgroeid brein hebben om deze prikkels te kunnen verwerken.

En met die gedachten in ons achterhoofd bewegen we binnen Marlyne mee met deze tijd. Volgen we kinderen zonder ze te beoordelen, lopen we naast elkaar, dagen we ze uit maar respecteren ook de rust die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot een evenwichtig volwassen mens.

Over het beleid van Eiland Marlyne

Beleid

Eiland marlyne B.V. gaat er vanuit dat ieder kind uniek is en dat het zich ontwikkelt op zijn eigen manier, op basis van aanleg, binnen de mogelijkheden die hem daartoe worden aangeboden.

De omgeving en de wisselwerking tussen kinderen en volwassenen zijn daarbij belangrijk.