Werken na je zwangerschap? Onze kinderopvang biedt uitkomst.

9 maanden heb je je voorbereid op de komst van jullie kleintje. Je buik wordt steeds groter en de eerste schopjes heb je vol verwondering ervaren. Voor de meesten is de zwangerschap een fijne tijd. Een tijd van voorbereiden, zowel mentaal als fysiek.

Met een gerust hart je kindje toevertrouwen aan de kinderopvang

In deze tijd denk je alvast na hoe het straks zal zijn. Je carrière voortzetten op de werkvloer en je carrière als moeder starten. Spannend, je hebt vast vrienden of familie in je omgeving waar je al je do’s en dont’s bij hebt verzameld om een mooi plan te maken voor de toekomst van jullie gezin.

En dan is het zover, de geboorte van jullie wondertje! Een klein mensje die jullie liefde, volledige zorg en aandacht nodig heeft. De eerste weken kunnen jullie rustig aan wennen aan het ouderschap en het ritme van jullie kleintje gaan ervaren. Kraamvisite, de eerste wandeling buiten, krampjes, alles passeert de revue. Naarmate je verlof vordert komt het moment dat je weer aan de slag mag bij je werkgever. 

Nu meteen een plek regelen voor jouw kleintje(s)? Schrijf je in!

De kinderopvang nodigt je uit voor een intake gesprek en plant een eerste wenmoment. Voor vele mama’s en papa’s is dit een spannende tijd. Jullie kleine wondertje, hoe zal dat gaan? Zullen ze het flesje wel op de juiste temperatuur geven? Ah en zal het slapen wel goed gaan? Of wat als ze nu krampjes krijgt? Het grote loslaten is al begonnen terwijl jullie kleintje nog maar een paar maanden oud is. Toch ben je niet alleen in dit gevoel, jaarlijks bezoeken 868.000 kinderen de kinderopvang. 

Zorgen voor jouw kindje doen we samen

Al snel merk je dat de pedagogisch medewerkers van de groep met al hun passie en liefde de dagelijkse zorg van jullie kleintje overnemen. Ze passen zich aan aan het ritme van jullie kleintje en zijn met al hun ervaring een vraagbaak voor jullie als ouders. 

Ook jij als ouder bent van onschatbare waarde voor de pedagogisch medewerkers van de groep. Jij bent namelijk de expert in de specifieke behoeften van jullie kind! Vertrouwen en wederzijds respect is dus ontzettend belangrijk in de communicatie over jullie kleintje. Het Nederlands jeugdinstituut schreef er het volgende over:

Bouwen aan vertrouwde en respectvolle relaties

Het vertrouwen dat ouders en de pedagogisch medewerkers in elkaar hebben en hun wederzijdse respect voor opvoedkeuzes, is een belangrijke kwaliteitsfactor. Een kind voelt feilloos aan of zijn ouders het prettig vinden in zijn groep, of ze zijn pedagogisch medewerkers waarderen en of ze hem met een gerust hart achterlaten in de kinderopvang ( Hochschild 2003).

Bij ons krijgt je kind de ruimte om op te groeien in vertrouwen

Vertrouwen is dus een belangrijk sleutelwoord. Vertrouwen tussen jou als ouder en de pedagogisch medewerkers maar ook zeker het vertrouwen in jullie kleintje. Hoe mooi is het als we die 3-hoek zien. Een kind opvoeden in vertrouwen is van onschatbare waarde. En ja, het kost soms tranen als je achter de deur aan het zwaaien bent naar jullie kleintje… maar vergeet niet wat voor mooie ervaringen je jullie kleintje gunt om samen met leeftijdsgenootjes te ontwikkelen op een veilige en vertrouwde plek. En let maar op, er komt een moment als jullie kleintje niet meer zo heel klein is dat je ontvangen wordt met de woorden:…’’ ben je er nu al? Ik wil nog even met de treinbaan spelen!”.. Glimlach dan maar even en bedank jezelf dat je de keuze hebt gemaakt om je kind de ruimte te geven om in vertrouwen te mogen opgroeien op het kinderdagverblijf.

Kijk voor meer informatie op de pagina Dagopvang.